Tampereella (1) Vapriikki

image

Vapriikin Terrakottasoturinäyttelyyn menimme. Ja sehän siellä oli tarkoitus, tehdä minusta Veikkauksen orja, saada minut laittamaan kaikki rahani lottopeleihin ja vakioon ja turmioon joutua ja sosiaalituella elämään. Kolmentoista euron takia.
Ostimme kuitenkin liput 26 € ja heti hätkähdin, kun astuin näyttelyyn. Luulin, että törmäsin vanhaan lohenkalastuskaveriini Moosekseen, mutta ei – se oli kuva Kiinan ensimmäisestä keisarista. Olen silti edelleen sitä mieltä, että jokin virhe on tapahtunut. Siinä kuvassa on Mooses ja Kiinan keisarin kuva on jossain maailmalla hukassa.

image

Mooses vai Kiinan keisari?

Olihan siellä myös jääkiekkomuseo, kenkä-, Tammerkoski- ja Tampere 1918 – näyttelyt. Viimeksi mainittu niistä mielenkiintoisin. Mutta, että Veikkauksen kanta-asiakaskortilla saa 50 % alennuksen. Kas kun ei Alkon kanta-asiakaskortilla.

Olihan siellä niitä patsaitakin.

image

Ja vanha tuttavani Aleksi karju, jonka olen viimeksi nähnyt Kurikassa. Miten se oli joutunut tänne?

image

Siellä oli myös pienoismalli prosessin kulusta, maailman ensimmäinen sarjatuotanto?

image

Tässä on pätkä siitä loppupäästä, pää paikoilleen ja sitten kannetaan valmis patsas pois.

Leave a comment

Your email address will not be published.

seventeen + eighteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.