Taas Croquis tai ainakin melkein

Pitkästä aikaa käyn taas piirtelemässä elävää mallia. Saapi nähdä kuinka kauan jaksan tällä kertaa käydä. Viime viikolla tämän malliset asennot ja kuvat, noin suunnilleen muistin mukaan – siellä piirtämiäni ei enää ole.

croqui-taas-3

Sen kurssin nimi on Croquis, mutta kuten kuvista näkyy, niin ei se sitä ole. Vartti Croquisia ja pari tuntia piirretään ja varjostetaan elävää mallia parissa/kolmessa asennossa. Minulla alkaa siinä tökkiä. En kauhean pitkään jaksa samaa kuvaa piirtää ja varjostaa.

Kaikille avoimien kurssien ongelma on siinä, että suurin osa ei saa muutamasssa minuutissa aikaan mitään järkevää, joten pitää antaa enemmistölle aikaa tuhertaa ja söhertää.

Wiki: “Croquis (ransk. croquer, piirtää pikaisesti), joskus myös krokii on nopea piirustus elävästä mallista. Croquis-piirustukset ovat luonnosmaisia ja ne piirretään yleensä tietyssä ajassa, esimerkiksi viidessä tai kymmenessä minuutissa. Croquis-piirustuksia tehdään tavallisesti useita peräkkäin, sama malli vaihtaa vain asentoa.”

Leave a comment

Your email address will not be published.

2 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.