Kirjat 81, Stephen Turnbull: Samurai, historiallisen soturin käsikirja, 176 s.

Kirja opettaa miten tulee elää ollakseen Samurai. Se on mielenkiintoista, olen sitä kovasti opiskellut ja uskoakseni hyvällä alulla Bushidossa (soturin tie). Suomen lainsäädäntö tosin hieman hidastaa kehitystäni käytännön taidoissa.
Suomennoskin hieman tökkii, jopa kirjan alkuperäinen nimi “Samurai – the Japanese Warrior’s Manual” on suomennettu “Samurai, historiallisen soturin käsikirja” vaikka englanninkielinen nimi suoraan käännettynä olisi paljon parempi.

Kirjassa on myös muutama testi, joilla voi seurata onko Samurai vai ei.

samurai-kirja-1

“Kuin kivettynyt puu, joka ei tuota kukkia, surullinen oli elämäni eikä kantanut hedelmää” runo, jonka samurai Minamoto Yorimasa kirjoitti juuri ennen seppukuaan 1180.

Suomalaisille politiikoille, isojen yritysten johtajille ja eräille muille suosittelen erityisesti lukua “Neljätoista mielenkiintoista tapaa tehdä itsemurha”. Ja eikä siinä vielä kaikki – jokainen mainittu tapa tuo tekijälleen kunniaa.

One thought on “Kirjat 81, Stephen Turnbull: Samurai, historiallisen soturin käsikirja, 176 s.

  1. sankar’vainaat ne vasta sankareita ovatkin.Arosuden Harry Haleri leikitteli jaka-aamusen parranajon yhtedessä -viiltäiskö samantien.mutta päätyi siihen päätelmäään -joka olis pelastanu monta, -ehtii sen vielä huommennakin

Leave a comment

Your email address will not be published.

5 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.