Levada do Canico, levadat (7)

Camacha – Assomada, kuutisen kilmometriä matkaa, korkeuseroa 470 m. Levada, josta 37 levadaa Madeiralla kävellyt Pekka Laine sanoo: “Eteläisen itäosan kuningasreitti, hienot maisemat” KVG.

levadat-7

Porrasmittarilla 2600 askelmaa.

Saa riittää levadat, ei huvita enempää. Kävelin tosin vielä levada Dos Tornosta Camachan ja Sito das Quatra Estradasin välillä. Ei siinä mitään sellaista ollut, mitä ei näissä jo ole tullut mainittua.

Salaperäinen baari. Camachassa eksyin kolme kertaa. Kaikki reitit kulkevat läheltä Eira Salgada -nimistä baaria, jota en ikinä löytänyt, kunnes kolmannella eksymiskerralla jouduin sinne vahingossa. Reittien alut ja loput tuntuvat olevan vaikeimmat löytää. Opaskirjoja tehneet henkilöt sortuvat “kaikkihan sen tietävät, että tästä oikealle” – syndroomaan.

Käytin kahta opaskirjaa: Walk & eat Madeira (13 reittiä) ja Rotherin Madeira Walking guide (50 reittiä). Kunnon karttoja en löytänyt. Yhden levadan kävelin lenkkareilla, valinta oli väärä ja muissa käytin vaelluskenkiä. Sen lisäksi minulla oli t-paita, shortsit, hattu, reppu ja säädettävät kävelysauvat. Eväänä kaksi puolen litran vesipulloa ja pari banaania. Koska kuljin vain julkisilla kulkuneuvoilla, niin matkoihin, Funchalista levadalle ja takaisin, meni keskimäärin kolme-neljö tuntia.

Jos ei ole jonkinlaista liikuntaa harrastanut ja hiemankin huimaa, niin en suosittele mitään kävelemääni reittiä. Helpoin oli Nunnalaakso. Levada dos Tornosta voi kävellä myös pätkissä ja aika monta paikkaa voi kiertää tai jättää kokonaan pois. Bom Sucesso ja do Canico ovat aika pahoja eikä niitä voi keskeyttää muuten kuin palaamalla takaisin.

Pahoja -sanalla tarkoitan vaikkapa linkissä olevaa You Tube videopätkää Levada do Canicolta: do canico

Leave a comment

Your email address will not be published.

fourteen − 6 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.