Saimaa b, koko reissu.

Kokosin viime viikon Saimaan venereissun bloggaukset samalle sivulle, hieman korjasin tekstejä sekä kuvia ja vahvistin tussikynänjälkiä.

1. Maanantai, jälleen olen lähtenyt Saimaalle, yksin olen. Aion viikon verran kierrellä, sateita väistellen joten matkareitti riippuu ilmoista. Alku ei ole ollut lupaava.
vesi elementti 1
2. Tiistai-iltana Mustalahden laiturissa. Saavuin kahden jälkeen, sateet loppuivat viiden aikaan iltapäivällä. Saapi nähdä minne huomenna. Paikka on O.K. Ei turhia palveluita eikä ihmisiä. Toivottavasti.

3. Keskiviikkona puolenpäivän jälkeen luvattiin ukkosta ja 12 m/s. Narut olivat irti jo 0840 ja lähdin kohti Oravia. Reipas SW tuuli sai minut koukkaamaan saarten takaa ja keinumista oli vain vartin verran. Ennen puoltapäivää olin laiturissa. Aurinko paistaa välillä lämpimästi ja välillä on ukkoskuuroja ja kovia tuulenpuuskia. Paikka on aika suojainen.
Loppujen lopuksi aika hyvin meni. Näin vain kolme salamaa, vaikka tummia pilviä oli. Yöllä heräsin kerran kovaan tuulenpuuskaan ja kävin katsomassa kiinnitykset.
vesi elementti 2
4. Torstaiaamuna heräsin Oravissa. Kattoluukkuhan se melkein ensimmäisenä silmiin osuu, kun herää ja on jo valoisaa. Yleensä luukku on koko yön raollaan. Ja niitä kuvioita olen kyllä katsellut. Kattoluukku on siis läpinäkyvä.
Kovasti mietin minne, säätiloja katselin – ukkosta iltapäiväksi. Yhdeksän jälkeen oli hieman kauniimpi kohta, narut irti ja merelle vaahtoavalle. Vasta matkalla päätin, että Rantasalmen kirkolle. Käynpä katsomassa onko palvelu parantunut.

5. Torstaista perjantaihin olin Rantasalmella, Minua ärsyttää! Sekä Saimaan satamakirjassa että kunnan nettisivuilla annetaan aivan väärä kuva palveluista. Oikeasti palveluita ei löydy, opasteita ei ole, eikä kukaan tiedä mitään, jos kysyt. Esim. Geotaloa ei ole (siellä ovat kuulemma vieresvenesataman wc ja suihkut), vesijohto oli katkaistu tilapäisesti jo viime kesänä. Jne..
vesi elementti 3
6. Rantasalmi on paikkana ihan mukiin menevän näköinen ja siellä on mielenkiintoisia asioita, kuten tämäkin. Ainoa vene olin silti laiturissa.
Louhisaareen sitten lähdin. Sain veneen siellä kiinni, kävin uimassa ja melkein heti nousi tuuli ja alkoi jyristä. Pakenin taas Oraviin.
Kävin sitten seuraavana päivänä vielä Nuotniemessä ja Linnasaaressa.

7. Matkalla on aina alku ja loppu, niin venematkallanikin. Tämän ohi lähdin pohjoiseen tihkusateessa ja toivoin sään siitä kirkastuvan, vaikka koko viikoksi oli luvattu vain tuulta, sadetta ja ukkosta. Tämän luokse palasin viikon kuluttua, vähän vanhempana, mutta – kumma kyllä – en yhtään viisaampana.
vesi elementti 4
8. Kaikenlaista viikkoon mahtui, enimmäkseen kuitenkin ihan hyvää keliä, aamu-uinteja ja yksinoloa, joten O.K. Joka päivä oli pari sadekuuroa ja jossain jyrisi. Kaksi kertaa valitsin yöpaikan ukkosen ja voimistuvan tuulen perusteella. Toisella kerralla ukkonen tuli ja toisella ei. Koko viikon aikana en syönyt lämmintä ruokaa, jos ei kahvia lasketa. Johtui laiskuudestani ei veneen varusteista.

9. Karttaa: Mustalahti, Oravi, Linnasaari, Rantasalmi, Nuotniemi, Louhisaaret, Oravi.
Venereitti

Leave a comment

Your email address will not be published.

2 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.