Syysmatka Baltiaan (5/10), Riga – Vilna

Vai, että linja-auto. Eikö tosimiesten pitänyt mennä junalla? Piti. Eikä minulle ollut mikään ongelma mennä Tallinnasta Riikaan junalla, vaikka se maksoi enemmän ja kesti kaksi kertaa kauemmin kuin linja-auto.
Riika -Vilna väli on vain hieman eri asia. Linja – autolla meni 4 tuntia, junalla matkaan olisi mennyt vähintään 15 tuntia. Ei vaan innostanut. Hieman silti kirvelee ja aion tarkistaa Vilnassa voisinko palata Riikaan junalla, jotenkin järkevästi.

rigasta Vilnaan

Matka kesti alle neljä tuntia eikä neljää ja puolta tuntia ja ainoa asia mistä luulin tietäväni Vilnan pääbussiasemalle tulon oli aikataulun saapumisaika.

Sen verran tiuhaan se kuski rekkoja ohitteli, että varmaankin ajoi urakalla, 35 minuuttia aikataulua nopeammin. Ja rekkoja todellakin riitti.

Riikan linja-autoasemalla kyselin Riikaa eikä Vilnaa. Kyllä ne hämmentyneinä katselivat.
Etsin linja-autoasemaa melkein tunnin, koko ajan olin lähellä, mutta kun sen ympärillä on ratapiha, kaksi ylipääsemätöntä isoa tietä ja kaksi jokea, niin en meinannut millään löytää enkä päästä sinne. Mikä sitten oli kuitenkin helppoa kun pääsin ja löysin – siis jos osaa.
Jäi kai siitä se Riga? päälle.

Leave a comment

Your email address will not be published.

three × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.