Loppukesää Saimaalla 6/7, Pielisjoki

Pielisjoki on Suomen kuudenneksi vuolain virta ja suurin Saimaaseen laskeva joki. Se alkaa Uimaharjulta ja laskee noin 100 kilometriä myöhemmin Saimaaseen Joensuun kaupungin kohdalla. Joessa on 2,4 m väylä, kolme kanavaa ja hemmetisti uittolaitteita; puomeja ja diktaaleja.

pielisjoki

Pielisjoen varrella ei ollut oikein mitään, niiden uittolaitteiden lisäksi. Isoin paikka näytti olevan Eno. Kävimme siellä paluumatkalla kahvilla. Oikeastaan menimme siksi, että halusimme varmuuden vuoksi 30 litraa lisää polttoainetta, jotta pääsemme varmasti takaisin Joensuuhun. Dieseli piti noutaa kävellen reilun kilometrin päästä. Rankkasateessa.

Leave a comment

Your email address will not be published.

19 − six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.