Olympialaiset Riossa alkavat, urheilu ja politiikka

Olen aika kauan seurannut ammattiurheilijoiden ja urheilusta leipänsä saavien ihmisten julkaistuja kommentteja erilaisiin poliittisiin ja muihin kriiseihin. Kommentti on oikeastaan aina sama ” Ei urheilua ja politiikkaa saa sekoittaa”. Jos asiaa hieman ajattelee kriittisesti, niin taustalla on vain ja ainoastaan raha. Kaikki on hyväksyttyä, jos sillä tienaa ja mitään sellaista ei saa ehdottaa, joka voisi vähentää urheilussa pyöriviä miljoonia.

kok ja politiikka

Selänteen ja Alajan sijasta kuvassa olisi voinut olla melkein kuka tahansa suomalainen ammattiurheilija tai järjestöjohtaja. En usko etteikö Alaja tiennyt jalkapallomaailman rahasotkuista tai että Selänne ei tietäisi vaikkapa NHL:n dopingkäytannöistä. Mutta ollaan hiljaa ja jaetaan rahat. Sama koskee kaikkia muitakin vastaavalla tasolla olleita, kaikissa urheilulajeissa ja järjestöissä.

Leave a comment

Your email address will not be published.

4 × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.