Matkalla marraskuussa 7/7, lopuksi ja yhteenveto

Kvaakin marraskuun haaste on “Matkalla” ja siinä pitää jotenkin heijastua marraskuu. Minä olin matkalla marraskuussa ja lähdin matkalle, koska marraskuun pimeys raivostuttaa minua.

Bussilla nro 1 lentokentältä Plaza Espanjalle (5€) ja sitten Intermodalista nro 104 (2,10€) Portals Nousiin ja majatalo löytyi. Hyvin alkoi sillä, säästimme heti 17 euroa taksin hintaan ja matkakin meni alle tunnissa.

Me kaikki emme ole onnettaren lempilapsia, vaikka olisimmekin sattuneet syntymään kultalusikka suussa.

On tukkani ennenkin leikattu todella huonosti. Kerran Saudi Arabiassa ja kerran Puolassa. Ensimmäisen kerran laitettiin väriä kysymättä. Minä kiljuin No, No ja tyttö vaan huusi “guapo”. Lopputulos on epätasaisesti leikattu vaalea tukka, jossa on mustia kohtia. 20€, kiitos.

J.k. Se guapo tarkoittaa komea.

Halusimme hieman nähdä muutakin kuin vain pääkaupungin elämää. Mikä olisi parempi tapa tutustua kansaan kuin maalaismarkkinat. Sollerissa sellaiset on lauantaisin klo 08-14. Ensimmäinen juna lähtee 1030. Sillä siis.

Olihan siellä Sollerin markkinoilla muutakin kuin vain kuivattua inkivääriä. Mikäs siellä on kierrellessä, pysähtyä kahville ja katsella piirrustuksellisia hahmoja, kuten nyt nämä kaksi.

Tanto tontos turistas, mutisi eräs paikallinen vanhempi nainen meille pari päivää aikaisemmin. Siinä meni pyörätie ja kävelytie rinnakkain, nainen ajoi kävelytiellä ja joku turisti? huomautti asiasta.naiselle.
Teille, jotka ette ehkä ymmärrä = niin paljon hulluja turisteja.

Vaikka tavallaan lomalla oltiin, niin silti jäi vapaa-aikaakin. Minä käytän sen etelän maissa yleensä kävelemiseen. Sitä tuli nytkin harjoitettua, vaikka ei toki pelkästään.

Sellainen se oli marraskuun reissu.

Kohtuullinen neljän tähden hotelli ja kohtuuhintainen marraskuussa, 435€, 7 yötä aamiaisella, lennot on mukana. Paikka on rauhallinen ja hieman kaukana kaikesta. Kovasti joutuu kävelemään, jos haluaa edullisesti selvitä. Portal Nousin hinnat ovat melkein tuplat rahvaan (Palma Nova, Magaluf) paikkoihin verrattuna.

Kaiket päivät ilma noin +20° ja melkein pilvetön taivas. Alle kolmenkympin ei taaskaan onnistunut ravintolassa syönti illalla kahdelta henkilöltä. Halvin olut oli 0,5l 3,30€. Turistipaikoissa ei ymmärretty tilausta “cafe solo”, paikallist ymmärsivät.

Onneksi maailmaan mahtuu selityksiä: Piti tästä pitempikin tulla ja edes hieman parempi, mutta aika loppui kesken.

Leave a comment

Your email address will not be published.

13 − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.