Kunnollinen tullimies pyysi nurkuen passia

Ameriikasta atk-ohjelman cd-levyllä tilasin. Se kun on meikäläiselle helppoa kuin heinänteossa soten haukkuminen. Viikon kuluttua tuli pakettikuljetusfirma Fedexeltä kysely ”tullaatko itse vai tullataanko me”. Minä heti huomasin mahtavan tilaisuuden säästää ja ilmoitin itse tullaavani ja säästän itselleni 16 euroa.
Eilen tuli Fedexiltä emaili, jossa oli tiedot tullausta varten, minäpä siitä hetimiten ponkaisin Tullin nettisivuille ja siitä alkoi helvetti.

Vielä rautalangasta. Tullaukseen liittyy muutama sivu kaavakkeita, joihin joutuu syöttämään kaikenlaisia tietoja ja pitkiä koodisarjoja. Pakettini tullinimike ei löytynyt vakionimikkeistä, joten jouduin etsimään sen tullin hakukoneella. Kun yritin palata hakukoneelta takaisin kaavakkeeseen systeemi heitti minut ”ulos” ja jouduin aloittamaan kaiken alusta. Kolme kertaa.
Kun lopulta sain tullaus- ja luovutuspäätökset, niin en onnistunut siirtämään niitä itselleni, en missään muodossa. Ne muka siirtyivät, mutta eivät auenneet Ipadissa. Ja minun piti lähettää ne sähköisesti Fedexille, jotta paketti annetaan minulle. Lopulta kuvasin päätökset Ipadin kameralla tullin sivuilta ja sain ne siten itselleni. Aikaa meni puolisentoista tuntia, josta varsinaiseen asiaan meni ehkä vartti.
Teoriassa siis helvetin helppoa, mutta ei vain toiminut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.