Saimaata-13, (2) Linnansaari

Jatkoimme etelään ja kuinka ollakaan seuraavana oli:
Saimaan Haukivedellä sijaitseva Linnansaaren kansallispuisto suojelee Järvi-Suomen arvokasta saaristoluontoa ja kaunista maisemaa. Puisto on satoine saarineen ja suurine selkineen vesiretkeilijän paratiisi. Täällä näet Suomen järviluontoa kauneimmillaan!
Linnansaaren kansallispuiston tunnetuin asukas on uhanalainen saimaannorppa, mutta alueella pesii myös hyvin tiheä sääksikanta. Vanhassa Linnansaaren torpassa ja sen ympäristössä pääset tutustumaan kaskenpolttoon ja esivanhempiemme elämäntyyliin. Linnansaari tarjoaa elämyksiä niin päiväkävijöille kuin telttailijoille ja veneilijöille.
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/linnansaari

Kuvassa Linnansaaren torppa, katsottuna savusaunan ohi ja riukuaidan veräjän läpi.

image

Torpasta:
http://www.luontoon.fi/Retkikohteet/historiakohteet/perinnetilatjamaisemat/linnansaarentorppa/linnansaarentorpanvaiheet/Sivut/Default.aspx

image

Oravissa ja Linnansaaressa oli jokin mainoskuvassessio. Ryhmälle tarjottiin Linnansaaressa ruoka ja juoma viimeisen päälle, köyhiä pyydettiin poistumaan sivummalle.

Luontopolku on yli seitsemän km. Jyrkkien kallioitten yli ja oli satanut puolitoista vuorokautta. Puhumattakaan pikoziljoonasta sääskestä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.