Levada Bom Sucesso, levadat (6)

Montesta seitsemän kilometriä Bom Sucessoon pitkin Curral dos Romeiros -laaksoa, joka näkyy oikealla, kun menee köysiradalla Monteen ja alla jos jatkaa edelleen kasvitieteelliseen puutarhaan. Suurin osa matkasta on laskeutumista alas rotkoon ja Levadan vierellä kävellään vain viimeinen puolituntinen.

Lähtö ei taaskaan ollut paras mahdollinen. Koko edellisen yön ja aamupäivän satoi ja “reitti ei sovi kuljettavksi sateen jälkeen”. Toisaalta kaikkihan sen tietävät, että moiset suositukset on tarkoitettu sivareille ja niille, jotka kannattavat samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Joten, ei kun matkaan.

levadat-6

Paha melkein sai palkkansa. Jos minulla ei olisi ollut kunnollisia kävelysauvoja, niin olisipa voinut aika parku tulla. Oli se niin v-mäisen liukas ja jyrkkä taival. Kaksi ja puoli tuntia minulla meni ja matkalla oli liukkauden lisäksi ihan tarpeeksi paikkoja, joissa ei tullut vilkaistuakaan maisemia. Katselin vain polkua, hyvin keskittyneesti.

Reitin varrella pitäisi olla kaksi hienoa vesiputousta, toisen löysin toista en. En myöskään huomannut yhtään opaskirjani mainitsemaa reittimerkkiä, joten hakusessa ajoittain olin ja kerran eksyin reitiltä hieman hankalaan paikkaan.

Sumu onneksi hälveni puolessa tunnissa.

Ihan mielenkiintoinen reitti, mutta märkänä hankala ja raskas. Korkeita ja kapeitakin paikkoja on tarpeeksi.

Porrasmittarilla: reilu 2700 askelmaa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.