Jatko-osa (samaa Saimaata)

Kvaakin kuukauden haaste on jatko-osa. Valitsen helpon vaihtoehdon ja käytän tämän syyskuun kuvia jatkona vuoden 2014 syksyn Saimaan reissulleni: linkki 2014
Otsikko on: Kolme vuotta myöhemmin Saimaalla, koko reissu.

Meillä asuvan naisen kanssa olemme Saimaalla 35 jalkaisella veneellä. Alkuviikosta jo on oltu ja eilen päädyimme Rantasalmen vierasvenesatamaan, jossa ei vieläkään mikään tunnu toimivan. Ystävällistä savolaista puhetta kyllä piisaa. Saatanan savolaiset.

Aiemminkin olen täällä ollut ja kommentoinut. Nyt tulimme siksi, että kaikissa muissa suunnissa oli hemmetin synkät pilvet ja halusin myös nähdä onko mitään parannusta vierasvenesataman palveluissa tapahtunut. Ei ole.

Toivottavasti mahdollisimman moni Teistä miettii, mistä pirusta se on saanut rahaa 35 jalkaiseen veneeseen.
Miettikääpä, miettikää sitä ja kiroilkaa kateellisina. Kyllä tuntuu hyvältä.

Pienen vinkin voin antaa. Meillä asuvalla naisella on kaksi jalkaa ja koirallakin muutama…

Kaikenlaisiin tuli törmättyä, Savonmualla. Ne käyttäytyivät hieman uhkaavan ylirehvakkaasti. Savolaiset piällysmiehet.

Sehän se oli ensimmäinen, ei muka saanut sanaa suustaan kun kohteliaasti kysyin, mitä Kalle-Kustaalle kuuluu? Eikä aikaakaan, kun tuli toinen sankari.

Minä ensin, että tämäkö se on savolainen nainen, niin karvainen ja suuri suu. Päästiin sitten sopuun, kun sen uhittelut lopetin.

Ensimmäiseen hemmoon törmäsin Rantasalmella ja toiseen Porosalmella.

Patsaitahan ne olivat, huomasin itsekin vasta jälkeenpäin…

Saimaan Idioottipalkinto

Olen jakanut palkinnon pari kerta aikaisemminkin.

Mistähän muuten johtuu, että en kohtaa aivan samanlaisia ihmisiä merellä, missä nyt kuitenkin olen suurimman osan elämästäni liikkunut. Ei sillä etteikö niitä, siis idiootteja, kohtaisi sielläkin.

Oravin vierasvenesatamassa odottelin ja odottelin, otin pari kuvaakin. Sitten oli pakko käydä wc:ssä ja tietysti kaveri livahti tiehensä sinä aikana.

Mutta voittajaan. Voittaja on “Soria Moria”, U-32071, Marino -merkkinen vene.

“Tällä yksinkertaisella tempulla voittoisa vene valloitti polttoaine-, vesi- ja septipaikan.”

J.K. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että olisimme itse tarvinneet ko. laituripaikan palveluita ja se varmasti vaikutti valintaan. Sekä kiinnityksessä käytetty “paperinaru” ja sekin, että tilaa olisi ollut muuallakin.

Syyskuun aamua saimaalla

Tulipa tehtyä tämäkin. Luovan lauantain haaste oli aamu.

Onhan siinä pieni virhe, mutta ette te sitä huomaa, joten antaa olla.

Lopuksi

Että sellainen reissu tällä kertaa. Pettynein olin ehkä Jari-Pekkaan. Kovasti mainostavat ja on romua, krääsää, rihkamaa ja aterioita vaikka kuinka, mutta ilta pimeni enkä saanut valoja kuntoon ennen kuin Varkauden TB:llä.

Matkassa olivat minä, meillä asuva nainen ja koulutettu suojelukoiramme “Kingi-Kongi”. Ja jos joku kävi sen edellisen reissun kuvat katsomassa, niin on helppo huomata, että silloin olin yksin joten ehdin ja sain rauhassa tehdä kuvia.
Ensimmäisen kuvan piirsin uusiksi Kvaakkia varten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.